View Full Version: Blair Witch...echt Of Mythe?

Mysteries van de aarde > Mythen en Legendes > Blair Witch...echt Of Mythe?


Title: Blair Witch...echt Of Mythe?


moonwalker - March 10, 2004 08:18 PM (GMT)
Ga nou niet gelijk lachen als je dat leest...Ook al is de film jaren geleden uit, zit ik nog steeds met vragen. Ik heb overal op internet gezocht naar informatie over de incidenten en het blijkt dat er wel degelijk iets is gebeurt... :huh:

Laat ik beginnen met het verhaal.

Kinderen wijzen "Elly Kedward" aan als een heks die ze naar haar huis lokte en bloed van ze aftapte. Ze werd schuldig bevonden aan hekserij en uit de dorp gejaagd midden in een buitengewoon hard winter. Ze werd dood gewaand.
user posted image

Een jaar later gebeurde er iets raars. Midden in de winter waren alle mensen die "Elly Kedward" hadden aangeklaagd en de helft van de dorpskinderen verdwenen. Bang dat het een vloek zou zijn besloten de mensen om haar naam nooit meer uit te spreken en verlieten de stad.

23 jaar later werd de boek "The blair witch cult" gepubliceerd. Deze rare boek die algemeen werd gezien als een fictief verhaal vertelde over een dorp die in de baan was van een verdreven heks.

16 jaar later zien 11 ooggetuigen hoe de tien jarige Eileen Treacle door een vale vrouwen hand in een beektje werd getrokken. Haar lichaam was nooit terug gevonden en 13 (raar...ongeluk getal) dagen lang na de vermissing van Eileen Treacle was het water ondrikbaar omdat er geolieerde stokkenbundels op het water dreven.
user posted image
Dat is de plaats waar de meid verdween.

61 jaar later (begint leuk te worden) op Maart 1886 wordt de acht jarige Robin Weaver vermist. Zoek partijen gaan op zoek naar hem. Hoewel Robin terugkeert, blijft een zoek partij van 5 mannen weg. Weken later worden ze teruggevonden aan de armen en benen vastgebonden met rare tekens op hun gezichten en handen en helemaal naakt. De mensen die ze hadden gevonden gingen terug om hulp te vragen. Toen ze terugkwamen waren de lichamen verdwenen. Om de mysterieuze gebeurtenis te onthouden namen ze een foto op de plaats waar de lichamen waren.
user posted image

54 jaar later vanaf November 1940 tot Mei 1941 beginnen kinderen te verdwijnen beginnend met "Emily Hollands". In totaal werden er 7 kinderen vermist opgegeven in die periode.

In Mei van 1941 komt "Rustin Parr" binnen in een lokale markt en vertelt de mensen daar dat hij klaar was. Nadat de politie 4 uren in zijn huis in de bos heeft gezocht vonden ze de lichamen van de 7 vermiste kinderen. Rustin gaf alles toe in details en vertelde het verhaal dat hij dat deed voor een "Oude vrouwelijke geest" die in de bos naast zijn huis woonde. Naar eigen zeggen zag hij haar aan het begin altijd als hij ging wandelen. Elke keer als hij haar riep verdween ze en hij had nooit haar gezicht kunnen zien. Op een gegeven moment in de winter (weer de winter!) begon hij een stem in zijn hoofd te horen. Eerst alleen 's nachts en hij dacht dat hij droomde. Maar daarna ook overdag als hij wakker was. Het was de stem van een oude vrouw die dingen vertelde in rare talen. Soms bleef ze bepaalde woorden steeds maar herhalen. Ze begon hem bevelen te geven en hij merkte dat hij niet kon weigeren. Eerst waren het rare opdrachten. Zolas het slapen in zijn kelder voor een week of zo. Daarna kwam de moment dat ze hem vertelde om naar de stad "Burkittsville" te gaan en de eerste kinderen die hij zag te ontvoeren. Hij kon zichzelf niet tegenhouden en ging aan de slag. Zelfs nadat ze om meer kinderen vroeg kon hij niet weigeren. In totaal vermoordde hij 7 kinderen en hij spaarde 1 "Kyle Brody" die met zijn gezicht naar de muur moest staan terwijl Rustin zijn gruwelijke daden deed in de kelder.
Nadat hij de zevende kind had gedood, werd Rustin 's nachts wakker en ontwaarde een gedaante in een mantel. Hij wist meteen wie het was ook al kon hij haar niet goed zien. Ze sprak hem aan in hetzelfde griezelige stem die al meer dan een jaar in zijn hoofd spookte. Ze vertelde hem dat hij klaar was en dat hij de volgende dag naar de stad moest gaan en iedereen vertellen wat hij had gedaan. Ze zei ook dat ze hem met rust zou laten als hij dat zou doen en toen verdween ze en Rustin zag haar nooit meer terug.

De volgende dag werd Rustin wakker en zette Kyle vrij. Hij huilde voor het eerst toen hij de arme jongen die dag zag. Daarna ging hij naar de stad en begon iedereen te vertellen dat hij klaar was. Hij werd schuldig bevonden aan de dood van de kinderen en opgehangen.

Rustin was er zeker van dat de vrouw een geest van iets was en hij had spijt van wat hij had gedaan. Tegelijkertijd was hij erg blij dat de stem uit zijn hoofd was verdwenen. Kyle Brody werd nooit beter van de twee maanden die hij in de kelder had doorgebracht.

user posted image
Rustin Parr

20 october 1994 komen de studenten Michael Williams, Joshua Leonard, en Heather Donahue aan in Berkittsville aan om de lokale bevolking te intervieuwen over de legende van de Blair Witch Project voor een klas project. Heather interviewde "Mary Brown" een oud en beetje gekke vrouw die haar hele leven lang in Berkittsville had gewoond. Ze beweerde dat ze de heks had gezien in de vorm van een half mens, half dier beest.
user posted image
Mary Brown

21 october 1994 vroeg in de ochtend interviewde Heather twee vissers over Coffin Rock waar de lichamen van de vijf mannen waren gevonden. De vissers vertelden haar dat Coffin Rock minder dan 20 minuten rijden was van de stad en goed te bereiken via een oude weg. De studenten gingen Black Hills Forest binnen en werden nooit meer teruggezien.

25 October 1994 wordt de auto van Josh gevonden geparkeerd bij Black Rock Road.
user posted image

26 October 1994 begint de politie een grootschalige zoekactie naar de vermiste studenten. Een operatie dat 10 dagen heeft geduurt en waar meer dan 100 mannen met honden, helikopters en zelfs een satelliet van de defensie mee hadden gedaan.

5 November 1994 is de zoektocht gestopt na 33.000 Man uren zoeken naar de vermiste studenten. Ze vonden niets terug. De moeder van Heather begint zelf met zoeken naar haar eigen dochter en twee medestudenten.

19 juni 1995 wordt de zaak als gesloten en onopgelost gedeclareerd.

16 Oktober 1995 vinden studenten van de Universiteit van Maryland Antropologie een versleten tas gevonden met daarin film rolletjes, DAT bandjes, video bandjes een Hi-8 video camera, Heather's verslag en een CP-16 camera onder een 100 jaar oude hut. Wanneer de sheriff de bewijzen onderzoekt komt hij tot de conclusie dat ze wel degelijk van Heather zijn.

15 December 1995 na een uitvoerige onderzoek naar de inhoud van de tas worden er geselecteerde video's aan de familieleden getoond. Volgens Angie Donahue (de moeder van Heahter) zijn er veel onverklaarbare gebeurtenissen, maar niets waaruit je een coclusie kunt trekken.

19 Februarie 1996. De families kregen nieuwe stukjes films te zien die officiele lokale instanties als nep werden bestempeld. Woedend ging Angie Donahue met haar kritiek naar de pers en Sheriff Cravens beperkte de toegang tot de bewijzen. Een beperking dat twee rechtbanken niet konden opheffen.

1 Maart 1996 kondigt de sheriff bureau aan dat de bewijzen niet afdoend zijn en dat de zaak weer gesloten en onopgelost is. De bewijzen zouden uitgeleverd worden aan de families wanneer de legale limiet van de classificatie van bewijzen op 16 Oktober 1996 zou eindigen.

16 Oktober 1996 werden de gevonden fotos en opgenomen films aan de families overgedragen. Angie Donahue nam contact op met Haxan Films om de films te onderzoeken.Even terug naar Kyle Brody, de jongen die niet doodgemaakt werd door Rustin. We moeten ons natuurlijk afvragen waarom hij niet als de andere kinderen werd doodgemaakt. Een interessante gegeven is dat de kinderen die doodgingen elkaar helemaal niet kenden, maar dat Kyle Brody ze allemaal kende. Zou hij betrokken kunnen zijn bij de moorden? Nadat hij had getuigd dat Rustin de kinderen had gedood begon hij zelf criminele gedrag te vertonen. Hij bleef de grootste deel van de tijd in een inrichting. Toen er een documentaire werd gemaakt over hem, hoorde men hem het liedje "Never given" zingen. Het zelfde liedje die Rustin schreeuwde de nacht voordat hij werd opgehangen. Nadat hij een blok papier had genomen en begon te schrijven bleek dat hij in de Transitus Fluvii ( De heksen taal) schreef. Het werd onderzocht door een expert in de talen en hij herkende het als de heksentaal.


Omdat de websites ieder keer iets anders vertellen, vraag ik me af wat nou fictie is en wat niet. Ik ben bereid om de historische gevallen aan te vaarden als waargebeurd en ik weet dat de studenten die zogenaamd verdwenen waren ook maar een leugen is. Maar er zit zoveel fictie en non fictie in dat verhaal dat ik niet meer weet wat ik nou wel of niet moet geloven.

Ik keek naar verschillende sites en ieder site vertelt iets anders.
Wat denken jullie ervan? Hoe gekker hoe beter natuurlijk..

groetjes,

moonwalker

Bert Jan - March 11, 2004 02:11 PM (GMT)
Ik moet zeggen dat ik het een zeer vreemd verhaal vind.
Ik had er eigenlijk nog nooit echt iets over gehoord en weet niet echt wat ik ervan denken moet.

Het is denk ik, net als veel verhalen, dat er een kern van waarheid in zit. Maar zoals vaker gebeurd met verhalen over vreemde gebeurtenissen, is het denk ik zo dat de fictie op den duur verdrongen word door de non-fictie.

:mellow: :huh:

arqrex - March 11, 2004 02:15 PM (GMT)
precies. Zal vast en zeker een heleboel waarheden bevatten, maar is natuurlijk ook wel heel erg kloppend met het verzonnen verhaal van de film. :fluit:

frederikboelaart - March 12, 2004 04:32 PM (GMT)
Ik geloof er wel in. Maar zijn eer soms geen foto's van die heks ??

Paultje - March 12, 2004 04:51 PM (GMT)
ik wil ook wel die foto's zien

PJ - March 12, 2004 05:45 PM (GMT)
Ik heb laatst nog wel een documentaire gezien over de blair witch. Deze documentaire is een verlengstuk van de film. Hierin wordt, als in een discovery documentaire", het hele verhaal verteld (dus wat er in het verleden is gebeurt, wat er pas onlangs is gebeurt (in 94 die studenten). Maar het is een documentaire gemaakt door dezelfde mensen als van de film, dus deze was nep. Voor zover ik het begrepen heb is het verhaal vanaf het moment dat die studenten zogenaamd verdwenen compleet verzonnen.

moonwalker - March 12, 2004 06:33 PM (GMT)
Daarom juist...
Het probleem is dat ze het verhaal zo hebben gemanipuleerd dat we niet meer weten wat nou echt gebeurd is en wat niet...
Zoals sommigen hebben gesteld zit er zeker wel een kern van waarheid in het verhaal, maar door onjuiste berichten te verspreiden en de film lijkt het alsof alles fake is.

Voor mensen die meer fotos willen en meer informatie...kijk op de site:
Blairwitch

Dat is de officiŽle site van de film, maar er staat ook heel veel informatie en een "TimeLine". Tevens staat er ergens een foto van de zogenaamde heks.
user posted image
Aangezien de site van de makers van de film is, beschouw ik deze foto gewoon als nep...Maar weer vraag ik mezelf af...Wie weet?

groetjes,

moonwalker

frederikboelaart - March 13, 2004 04:15 PM (GMT)
Het is niet echt duidelijk. Wat moet die foto eigenlijk voorstellen ??

Deci - March 14, 2004 05:57 PM (GMT)
Tja, interessante kwestie, the Blair Witch.....
Ik denk dat veel van de mythevorming rond dit verschijnsel toe te schrijven is aan de heksenjacht van de christelijke kerk. Veel onverklaarbare zaken werden in die tijd aan "heksen"toegeschreven want een christen liet zich niet in met dat soort zaken.
Daardoor is het ook moeilijk uit te zoeken wat in dit verhaal feit en fictie is, gezien de kerk er nogal een handje van had/heeft bepaalde zaken nogal op te blazen in hun voordeel en bepaalde beschuldigingen te doen die gebaseerd zijn op lucht.
Jammer is alleen dat bronnen uit deze periode vaak christelijke bronnen zijn en het dus moeilijk is hieruit te filteren wat waar gebeurd is en wat er ten bate van de kerk ( en ten nadele van de beoogde heks) bij verzonnen is.

Deci

hadewey81 - March 14, 2004 07:16 PM (GMT)
:blink: ik weet het niet....
er zijn raardere dingen gebeurd, maar idd, in dit verhaal is feit en fictie moeilijk meer te onderscheiden....

het verhaal zoals in de films lijkt aannemelijk, maar het blijft een film :yes: .
het verhaal wat hier als topicstarter wordt gebruikt, is ook aannemelijk, maar moeilijk te achterhalen.....

is er niet en verband met een indianenvloek ofzo? zomaar en vraag.... :rolleyes:

ik denk dat het wel mogelijk is....maar of het in dit geval waar gebeurd is, ......... :ermm:

geef me een website of 10 en dan zullen we zien! :lol:

maar eerlijk gezegd ik weet het niet......ik sluit nix uit.... :mellow:

Janna - March 14, 2004 07:30 PM (GMT)
Stel dat het bovenstaande verhaal waar is, behalve het gedeelte van de film.

Lijkt me niet zo vreemd, die man was immers schizofreen? Stemmen in zijn hoofd, waanvoorstellingen.
Het kan best dat hij beÔnvloed was door de verhalen die al de ronde deden over die heks, die niet per sť waar hoeven te zijn. Zie Deci's uitleg.
Waarom zou het in godsnaam een 'echte heks' ( :o ) zijn geweest, die hem de opdracht heeft gegeven?

Dit lijkt mij het waarschijnlijkst. En het rustgevends uiteraard. :rolleyes: Ik houd niet van harige heksen die kinderen vermoorden, die vind ik eng. :pinch: Net als die film.. Vooral omdat er geen muziek bij was, het leek zo echt, geniaal hoor.
Hosted for free by zIFBoards